Cerca English (United States)  Italiano (Italia) Deutsch (Deutschland)  Español (España) Čeština (Česká Republika)
venerdì 22 gennaio 2021 ..:: Početna stranica » Neum (HR) ::.. Registrazione  Login
Neum - Bosna i Hercegovina
NEUM

Neum2.jpg Neum1.jpg

Neum se nalazi na području turističke regije južnog Jadrana , te je jedini izlaz Bosne i Hercegovine na Jadransko more. Odlikuje se dugim i toplim ljetima i kratkom i blagom zimom, te ide u red primorskih mjesta s najvecim brojem suncanih dana.

Srednje mjesečne temperature mora na površini kreću se oko 13 stupnjeva C u siječnju do 32 stupnja u srpnju i kolovozu. Povoljni klimatski uvjeti omogućuju, pored kupanja i sunčanja, gotovo tijekom 7 mjeseci godišnje i klimatsku terapiju, koju čine čisti primorski zrak, šetnje obalom, te bavljenje raznim sportovima na vodi.

Neum raspolaže sa 4.000 ležaja u hotelima visoke kategorije, te odmaralištima i privatnom smještaju, gdje su osigurani uvijeti za ugodan boravak tijekom čitave godine. Tu su i neophodni "Dom Zdravlja", pošta, banke i mali privatni restorani koji obogaćuju hotelsku ponudu, kao i velika mreža trgovina. Pored hotelskih sadržaja, gostima se nude i izletnička putovanja autobusom i brodom u susjedna turistička mjesta (Dubrovnik,Korčulu ,Mostar, Međugorje, Hutovo Blato).

Udaljenost Neuma od Dubrovnika je 65 km, od aerodroma Dubrovnik 85 km, od Mostara 70 km, Međugorja 70 km, od željezničke postaje Ploče i Metković po 30 km.

Neum4.jpg Neum3.jpg
Neum5.jpg Neum6.jpg
          
 
Copyright (c) 2000-2006   Condizioni d'Uso  Dichiarazione per la Privacy
DotNetNuke® is copyright 2002-2021 by DotNetNuke Corporation