Cerca English (United States)  Italiano (Italia) Deutsch (Deutschland)  Español (España) Čeština (Česká Republika)
venerdì 22 gennaio 2021 ..:: Početna stranica » Korcula (HR) ::.. Registrazione  Login
Otok Korćula - Hrvatska
OTOK KORĆULA

Korcula1.jpg Korcula2.jpg

Korčula ili Crna Korčula, kako su je zbog guste šume originalno nazvali prvi doseljenici otok je mora, sunca, kamena i vina. Tradicionalno se stanovništvo Korčule bavilo brodogradnjom i kamenoklesarstvom, koje jos i danas živi. Uz to korčulani njeguju i vinogradarsatvo, tako da danas Korčula ima neke od najkvalitenijih vina poput Pošipa ili Grka.
Na otoku je nekoliko malih otočkih mjesta, Korčula, Vela Luka, Žrnovo, Pupnat, Čara i Račišće, od kojih svako ima neku svoju priču, neki svoj šarm.
Najpoznatije je svakako rodno mjesto Marca Pola, odnosno grad Korčula. Korčula je grad koji je među prvima u Europi donio Statut grada i otoka Korčule, kojim se već u 13. st. regulirao život u srednjevjekovnom gradu. To je grad 'uklesan u kamenu', poput Dubrovnika smešten na malom poluotoku opasan srednjovjekovnim zidinama. Grad Korčula može se pohvaliti da je uspijela očuvati više stoljetnu tradiciju viteški igara zvanih Moreška, koja se održava svake godine 29. srpnja na dan sv. Todora.
Specifičan položaj otoka s puno sunca i mora, bogata tradicija i kulturno nasljeđe pogodovali su turističkom razvoju otoka Korčule. Brojne pitome uvale, toplo more i sunce, zdrava mediteranska kuhinja, te gostoprimstvo domačina vjetovali su da otok Korčula postane turistički interesantna destinacija.

Korcula3.jpg Korcula4.jpg
Korcula6.jpg Korcula5_1.jpg


Ronilački centar

Ronilački centar Croatia divers nalazi se u sklopu hotela Posejdon.
Ovaj potpuno opremljen centar sa vodstvom ljudi iz Engleske i Nizozemske i izvanrednim osobljem pruža vam mogućnost da upoznate ovo prekrasno podmorje i okruženje Veloluškog zaljeva.

Centar pruža  stručne i profesionalne usluge u tipičnom mediteranskom okruženju koje se ne može usporediti s nikakvim drugim na svijetu.
Raznolikost morskog  svijeta, kako životinjskog tako i biljnog, specifična je za naše krajeve te vam je ovo idealna prilika da osjetite i upoznate taj raj ispod morskih površina.

Zdravstveni turizam

Korčula je još od vremena Starih Grka bila poznata po svojoj ljepoti i blagoj klimi.

Više je nalazišta ljekovitoga blata, a najveće i poznatije nalazište je u dubini Velolučkog zaljeva. Ono se koristi za izlječenja preko 100 godina i to većinom kao pomoć u  reumatskim tretmanima.

Kao posljedica otkrića ovog dara prirode, nastao je moderni medicinski centar - specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju i preventivu. Provodi veoma uspješne programe u tretmanima lječenja svih vrsta reumatizma, posttraumatska stanja, ginekološke komplikacije, bolesti dišnih organa, celebralni poremećaji (pogotovo kod djece). 

Aktivni odmor: rekreacija i sport

Neki on naših prijedloga za Vaš aktivan odmor su:
- ljetni sportovi kao što su tenis, ronjenje, biciklizam, jedrenje na dasci, šetnje i dr.
- razni izleti npr. riblji piknik, izleti brodom, autobusom, automobilom
- mogućnost iznajmljivanja broda, bicikla, automobila, motor skutera
- mogućnost posjete naših mnogobrojnih restorana koji Vam nude nadaleko poznate Dalmatinske specijalitete i izvrsna vina iz veloluških vinograda, kao i vina iz otočnog arhipelaga te ostalih dijelova Hrvatske.
I u tim restoranima ćete zasigurno osjetiti nadaleko poznatu gostoljubivost luških stanovnika.

BICIKLIZAM
Jedna od zanimljivih načina da se upoznaju ljepote kopna i unutrašnjosti otoka je da pođete na biciklističku turu.
Cijelo područje Vela Luke je prepuno malih sporednih cesta koje spajaju mjesto sa vinogradina i okolnim malim uvalicama.
Mnogi od ovih puteva vode i do obale pa je i ovo dobar način da za sebe pronađete miran kutak, svoju «privatnu» plažu sa prekrasnim žalima koji su karakteristični za ovo podneblje.

TENIS
Ako ste ljubitelji tenisa i to će Vam zadovoljstvo ispuniti Vela Luka. Teniski tereni nalaze se u sklopu hotela «Adria».
Hotel je smješten u prekrasnoj uvali, udaljen niti pet minuta vožnje od centra. Tereni se nalaze u prirodnom okruženju u blizini mora, a oprema za igranje i rezervacija terena obavlja se na recepciji Hotela

BRODOVI
U Veloj Luci možete iznajmiti brod, to može biti još jedan od načina za vlastite male izlete do obližnjih otočića i uvala.
Na raspolaganju su mali plastični brodovi sa vanjskim motorom, ali u ponudi su i gliseri, te gumenjaci. Za male brodove ne treba dozvola (dovoljna je kratka obuka), a za velike i brodove jače snage u slučaju da unajmitelj nije obučen, postoji mogućnost unajmljivanja skipera. 
Osim unajmljivanja brodova, tu su i ostali vodeni sportovi kao letenje uzgonskim padobranom, glisiranje na banani...

PJEŠAČENJE
Okolica Vele Luke je u maslinicima, vinogradima, isprepletena kilometrima suhozidina i od starine prepuna staza za hodanje. Među stanovništvom, one se još uvijek koriste, a svake godine ih se sve više markira za posjetitelje i goste Vele Luke. Staze vode do malih polja, do vrhova brežuljaka, uz more.
Među najpopularnijim stazama su one koje vode do arheološkog nalazišta Vele Spile ili do najvišeg brda Hum sa kojeg se osim prekrasne panorame koja se proteže na južne i srednjodalmatinske otoke, nalazi fortifikacija nagrađena prije više od 100 godina.


Zbog navedenih povoljnih uvjeta prije navedenih, ovo je mjesto idealno za pripremu, treniranje i odmor za sportaše kao što su nogometaši, plivači, biciklisti i drugi rekreativci.

          
 
Copyright (c) 2000-2006   Condizioni d'Uso  Dichiarazione per la Privacy
DotNetNuke® is copyright 2002-2021 by DotNetNuke Corporation