Cerca English (United States)  Italiano (Italia) Deutsch (Deutschland)  Español (España) Čeština (Česká Republika)
venerdì 22 gennaio 2021 ..:: Početna stranica » Umag (HR) ::.. Registrazione  Login
Umag - Istra - Hrvatska
UMAG

Umago1.jpg Umago2.jpg

Umag je slikovit mediteranski gradić-luka, vrata Hrvatske u Europu, prvo turističko odredište na koje nailazite pri ulasku na sjeverni dio jadranske obale. Cestovnim i avionskim pravcima odlično je povezan sa svim svjetskim gradovima/metropolama ( i svega 50 nautičkih milja udaljen od znamenite Venecije!), a smješten je u turistički atraktivnom zaljevu u kojem se nalazi jedna od najprestižnijih ACI marina s plavom zastavom. Pored marine, na čak 10 plaža Umaga vijori taj međunarodno priznat simbol visoke čistoće mora i obale te uređenosti plaža. More je kristalno čisto i pogodno za kupanje od petog do desetog mjeseca u godini.

Prirodne ljepote, povijest i tradicija starog Grada Umaga i okolnog područja Istre, topla mediteranska klima uz pregršt sunca tijekom većeg dijela godine te visokokvalitetni hoteli, kampovi, apartmanska naselja i bungalovi Umag čine idealnim mjestom za odmor čitave obitelji. Atraktivnosti destinacije pridonose i raznolika cjelogodišnja wellness i sportska ponuda, iznimno cijenjena autohtona gastronomija, ceste vina i maslina... Umag je nadaleko poznat i kao sjedište međunarodnog ATP turnira koji se već uspješno u kontinuitetu održava od 1990. godine.

Umag ima izuzetno zanimljivu povijest: još od davnina, otkrili su ga rimski plemići i odlučili prisvojiti kao svoju ljetnu rezidenciju. Sjaj, raskoš i glamur tih vremena preslikava se i danas u venecijanskim kućama kojima obiluje stara umaška jezgra. Sačuvao je dijelove zidina i kula, renesansne i barokne zgrade i crkve, među kojima su najpoznatije župna Crkve uznesenja Marijina i Crkva Sv. Pelegrina.

Umago3.jpg Umago4.jpg
Umago5.jpg Umago6.jpg

IZLETI


Svega sat-dva ugodne vožnje brodom ili automobilom/autobusom, od Umaga su udaljena mnoga zanimljiva mjesta koja ne smijete zaobići na svom putovanju, čak i znamenita Venecija! Znate li za čuvene istarske agroturizme, ceste vina i maslina? Doživite nešto posve novo i drugačije, osjetite ljepotu, duh i tradiciju Istre i Mediterana... Preporučujemo vam neke od najatraktivnijih izletnih programa:

U potrazi za blagom umaške rivijere
Pomoću karte "U potrazi za blagom umaške rivijere", koja obuhvaća glavninu povijesnih i arheoloških vrijednosti s područja Umaga i okolice, samostalno možete istražiti našu bogatu povijest. U karti su konkretno istaknuti značajni lokaliteti i punktovi s područja Savudrije; rtova Sipar, Katoro i Tiola; centra Umaga; Svetog Pelegrina; Svetog Ivana i Lovrečice. Također su ucrtani prijedlozi za 'potragu', vinjete s osnovnim značajkama odabranih znamenitosti te tekstualni opisi. Uz pomoć mape predloženi itinerar moguće je samostalno obići za 1,5 do 2 sata automobilom ili biciklom, a otprilike isto vrijeme potrebno je za šetnju Umagom i posjetu muzeju.

Tura po Istri:Putevi kroji prolaze kroz vinograde, maslinike i zelene livade, vode Vas do pitoresknih gradića u unutrašnjosti Istre i prekrasnih turističkih odredišta smještenih uz obalu poluotoka. Izlet kulminira posjetom gradu Pula, poznatom po Areni - rimskom amfiteatru, Augustusovom hramu, Zlatnim vratim i mnogim monumentima iz razdoblja Antike. Nezaobilazan je i centar Istre – grad Pazin s čuvenim prirodnim fenomenom - Pazinskom jamom koja je inspirirala roman Julesa Vernea. Izlet je najljepše završiti posjetom tipičnom istarskom domaćinstvu u kojem možete kušati slastice i vino spravljene prema domaćim recepturama...

Tradicionalna istarska fešta - village party:Najbolji način da upoznate tradiciju i običaje Istre! Večer druženja u ambijentu autentičnog istarskog mjestašca, uz folklor, nošnje, ples, pjesmu te domaća jela i vina od namirnica uzgojenih na eko-domaćinstvima obično prerastu u pravu feštu koja traje do dugo u noć...

Vinska fešta:Od mnogobrojnih sorti što ih nalazimo na ovom području najvažnija je malvazija istarska bijela, kao i tipični istarski teran. Slijede ih borgonja crna, hrvatica crna, ali i brojne visoko kvalitetne sorte poznate u svijetu poput bijelog pinota, chardonaya, sivog pinota, te crnog merlota, refoška, cabernet savignota. Grijeh bi bilo zaboraviti dvije muškate sorte: muškat momjanski i muškat porečki.

Stoga ne čudi da Bujština ima jednu od najčuvenijih vinskih cesta u Hrvatskoj sa čak 22 poznata proizvođača istarskih vina od kojih su trojica s odručja Umaga Vožnja vinskim cestama u Istri i degustacija vina o sela Markovci koje se nalazi na 40 min. od Poreča.
Dolazak na imanje priznatog vinara čija vina već godinama osvajaju nagrade. uz njega ima ih još nekoliko na tom području Istre. Inače istra je poznata po svojim vinima kao i rakiji, te maslinovom ulju od davnina.
- razgled vinskog podruma uz stručno objašnjenje od sadnje vinove loze pa sve do proizvodnje i konačne prodaje.
- degustacija vina uz kanape koji odgovaraju uz svaku vrstu vina: malvazija, borgonja, merlot, teran, muškat, te poznata istarska rakija
- prilikom degustacije vina svaka vrsta koja se proba je i objašnjena.
- nakon degustacije gostima se pruža mogućnost i kupovine vina, ulja i rakije
- vrijeme trajanja izleta: poludnevni izlet

Brijuni:Brijunski arhipelag s 14 otoka, zapanjujuće ljepote, uz znamenita arheološka nalazišta i brojne biljne i životinjske vrste, jedini je Nacionalni park u Istri. Nakon vožnje brodićem do otoka Veliki Brijun slijedi obilazak otoka i njegovih znamenitosti turističkim vlakićem te kupanje u rajskim uvalama...

Fish picnic:Prava zabava na brodu uz živu glazbu, domaća vina, jela spravljena od plodova mora, igre i zabavu... Imat ćete priliku i za kupanje u bistrom moru, uživanje u suncu i straživanje gotovo netaknutih uvala i obalnih gradića...

Plitvice:Svjetski poznata Plitvička jezera jedan su od najvećih prirodnih fenomena Hrvatske i šire, od 1979 godine pod zaštitom UNESCO-a. 16 jezera međusobno povezanih stotinama vodopada od kojih najviši ima 78 m, okruženih bogatstvom biljnih i životinjskih vrsta, atrakcija su koju godišnje posjećuju tisuće gostiju! Premda putovanje u jednom smjeru traje 4h, vrijeme brzo prolazi zbog prekrasnih i zanimljivih krajolika. A šetnja parkom i razgledavanje zapanjujućih ljepota vrijedni su tog truda!

Postojna - Lipica:U neposrednoj blizini Umaga nalazi se slikovit slovenski gradić Lipice s tradicijom uzgoja rasnih konja. Tijekom ovog izletnog programa imate priliku upoznati različite metode uzgoja, treniranja i hranjenja tih plemenitih životinja, uz atraktivan show program. Nakon ručka slijedi izlet u čuvenu Postojnsku jamu s preko 20 km podzemnih ljepota koje se obilaze turističkim vlakićem.

Venecija:Svega dva sata ugodne vožnje katamaranom i Vi ste se u slavnoj Veneciji! Nakon šetnje Markovim trgom i razgledavanja grada, slijedi posjet tvornici Murano stakla. Poslijepodne je rezervirano za slobodnu šetnju gradom, ručak u nekom od venecijanskih restorana ili vožnju gondolom..

U izletne programe koji se nude na području Umaga u pravilu uključeni su prijevoz, ulaznice, stručna pratnja vodiča te, ovisno o vrsti programa, ručak ili degustacije. Više informacija možete naći u objektima Istraturista Umag ili u Turističkoj zajednici Grada smještenoj u samom centru.

          
 
Copyright (c) 2000-2006   Condizioni d'Uso  Dichiarazione per la Privacy
DotNetNuke® is copyright 2002-2021 by DotNetNuke Corporation